مرقد شهدا و حفظ آثار تاریخی

از 28 مهرماه که مرحله دوم زیباسازی مقبره شهدا که توسط بنیاد شهید انقلاب اسلامی بعنوان متولی طرح و شهرداری تهران به عنوان مجری طرح آغاز شد ، اعتراضات گوناگونی را در سطح تهران و کشور بوجود آورد .

لازم بذکر است که خانواده شهدا و جانبازان و ایثارگران بعنوان اشخاصی که در جامعه با تابوی شهدا شناخته می شوند بدون هیچ گونه اطلاعی به یکباره با بنرهای تبلیغاتی آن در بهشت زهرا مواجه شدند و کمترین مشورتی هم با هیچکدام از خانواده های شهدا و اشخاص ذیربط انجام نشد.

در صحت یا سقم این طرح و اهداف گردانندگان آن فعلا بحث نخواهیم کرد که با توجه به سر تیتر مطلب بعد از مطالعه مطالب موافقین و معترضین به تحلیل این جریان خواهیم پرداخت .

ما بعد از جنگ و از دوران دولت سازندگی با تفکری در شهرداری روبرو شدیم به نام زیباسازی ، منتها تعریف زیباسازی هم مانند خیلی از چیزها که اقتباس شده از فرهنگ بیگانگان مورد استفاده قرار گرفت که با انجام این حرکتهای جهت دار نتایجی را رقم زد که به نام زیباسازی شعارهای انقلاب از در و دیوار شهر پاک شد و جای خود را به تابلوهای تبلیغاتی شرکتهای چند ملیتی که خیلی ها از آن استفاده مادی را بردند .

مسئولین وقت کشور و در راس آنها مسئولین فرهنگی کشور به جای استفاده از فرهنگ حاکم بر جبهه ها که بر اصول اساسی اسلام مبتنی بود ، با تعریف جدیدی مبنی بر اقتصاد کاپیتالیستی علی رغم تذکرات مکرر رهبری مبنی بر تهاجم و شبیخون فرهنگی دشمن اهمیتی به حرفهای معظم الله ندادند و رهبری به تنهائی میدان دارمبارزه با این جریان شدند  و کم کم جامعه از فرهنگ حاکم بر ساده زیستی و شهدا فاصله گرفت و الگوهای جدیدی در نسل جوان که از طریق عمال داخلی و مزدوران خارجی به نام دین به خورد جوانان دادند.

و امروز کار به جائی رسیده است که نسل سوم انقلاب فقط می تواند از طریق کتب و یا مجلات قدیمی باید جستجو کند و دیگر اثری از شعارهای اول انقلاب در داخل شهر تهران مشاهده نمی شود .

دومین مبحث را می توان در مورد مناطق عملیاتی جنوب که نسل سوم انقلاب که امروز دیگر بزرگ شده است و جوانان کشور را تشکیل می دهند ، از طریق برنامه راهیان نور و بازدید از مناطق عملیاتی جنوب و غرب کشور پی به عظمت جنگ و رشادتهای جوانان نسل قبل برده و همان مناطقی که خون عزیزترین کسان مردم کوچه و بازار در آن ریخته شده بود ، به همین سبب حرکتهای نویی را ایجاد کرده بود و هر سال با شروع بهار و سال نو مشتاقان بسیاری را به خاکریزهای طلائیه ، شلمچه ، فاو ، فکه ، مقتل سید شهیدان اهل قلم ،  خرمشهر ، مسجد جامع ، پادگان حمید ، مقتل شهید چمران و غیره می کشاند و نسل جدید با واقعیت های جنگ بیشتر آشنا می شدند و به این ذهنیت می رسیدند که جنگ آن چیزی نیست که صداو سیما در تلویزیون برای مردم نمایش می دهد و واقعیتهای اجتماعی جنگ به مراتب خیلی وسیعتر و غنی تر از این چیزی است که صداو سیما به هر دلیل انعکاس می دهد .

به یکباره بعد از اینکه مسئولین با استقبال روزافزون جوانانی که متهم می شدند که از انقلاب فاصله گرفته اند ، فکر بازسازی و زیباسازی به ذهنشان خطور می کند و بازهم علی رغم تاکیدات حضرت آقا ، مبنی بر حفظ مناطق عملیاتی به همان نحو ، مناطق یکی پس از دیگری به هم می خورد و اعتراضات اهل درد هم توفیری نداشته و این اشخاص کار خود را می کنند ، کانه صم ، بک ، عمی هستند.

در شلمچه ساختمان ساخته می شود ، منطقه عملیاتی حاج عمران را به هر عنوان بهم می زنند و پادگان دوکوهه را به دو بخش تقسیم می کنند ، قسمتی دست ارتش و قسمتی هم در دست سپاه و لشگر 27 حضرت رسول اکرم ( ص ).

اما مرحله سوم پروژه که ارتباط مستقیمی با انقلاب و فرزندان قطعه قطعه شده آن در جبهه و جنگ دارد با نام زیباسازی و مرمت شروع می شود .

این بار قرعه به نام گلزارهای شهدا و در راس آنها بزرگترین گلزار شهدا در تهران به نام « بهشت زهرا » افتاده است . من از جانب خودم صحبت می کنم و کاری به هیچ کس ندارم .

من نسل سومیم ، همانم که متهم شدم به فاصله گرفتن از نسل قبل که هرجا کاری را قبول کرده ام به بهترین نحو ممکن انجام می دهم . من انقلاب پیروز شد در این دنیا نبودم ، چند ماه بعد از انقلاب بدنیا آمدم ، زمان شروع جنگ یک سال بیشتر نداشتم .ولی چیزی که در ذهنم هست تابوتهائی است با پرچم سه رنگ ایران اسلامی و شعارهائی که مردم در پی تابوتهای جوانانشان می دادند : لااله الاالله ، محمد رسول الله ، علیا ولی الله ، این گل پرپر ماست ، هدیه به رهبر ماست ، این گل پرپر ازکجا امده ، از سفر کرب و  بلا آمده ، قال رسول الله نور عینی ، حسین منی انا من حسین جان ، حسین جان کربلا و غیره

اما قابل توجه زیبا سازان که خیلی مدعی این هستند که خانواده ها می دانند ، هیچ کس چیزی نمی داند و دروغ می گوئید.

شاید از جنگ فقط موشک بارانش یادم باشد و تابوتها ولی 25 سال است که پابه پای مادرم پنج شنبه ها در بهشت زهرا چند ساعتی سرخاک شهدا هستم و چند سالی هم هست توفیق غباروبی مزار شهدا را پیدا کرده ام ، بر خلاف شما که کارکردنتان بخاطر حب جاه و مقام است و بعد از جنگ خیلی ها به آن دچار شدید و این تیپ کارکردنتان هم از شرمندگیتان است . این بار شما را چه شده است ؟ عکسهای جوانان این مرز و بوم که تاریخ این کشور را رقم زده اند و هنوز نیم قرن هم از آن نگذشته است ، نکند باعث سرافکندگیتان است و به قول کوچه بازاری شما هم دیگر باکلاس شدید و این تیپ مزارها را باعث بی کلاسی خود می دانید . الله اعلم

نکند ما را چیز دیگری فرض می کنید غیر از اون چیزی که هستیم . بابا هر انسان بی کلاسی مثل ما این حرکات جهت دار را می تواند این طور تبیین کند که عده ای همچنان در جامعه به دنبال خمینی زدایی و شهید زدایی هستند .

بابا یکسا سازی و زیبا سازی به سرتان بخورد ، به کلام شهدا عمل کنید ، به مشکلات پدر و مادر شهدا رسیدگی کنید . شما که حتی ماشینی را که برای بردن به بهشت زهرا بود را هم دارید بر می دارید ، قدیما خانواده شهدا را حرم امام می بردید و از برنامه پنج شنبه ها حذف شد . بابا زیباسازی شما در حرم امام « ره » چه بوده است که حالا به جان حرم امن شهدا افتاده اید ؟

در آخر دو نکته را یادآور می شوم : اول . امام حسین « علیه السلام » فرمود اگر دین ندارید لااقل آزاده مرد باشید.»

دوم اینکه مانند خیلی از طرحها که افرادی ذینفع هستند ، در پس این طرح چه کسانی ذینفع هستند که بالاتر از شهدا هستند و اگر خانواده شهدا نخواهند شما این طرح را اجرا کنید چه کسی را باید ببینند ..........

منتظر مطالب بعدی در روزهای آتی باشید.






برچسب ها : تخریب قبور شهدا  ,